Thursday, April 10

DevoTchKa



Denver, Colorado kökenli bir grup DeVotchKa. Indie Rock tarzı müzikleri ile Grizabella hanım sayesinde tanıştım. Yaptıkları müzik türüne ve bu türdeki diğer gruplara denizler altında 10.000 fersah uzaklıktan kulak kabartan biri olarak bana Gogol Bordello'yu anımsattılar ama daha az gürültülüsü diyim ben size, pek bir balkan/çingene havası var müziklerinde. Ama yer yer Kings of Convenience kokusu aldığım şarkılarına da rastlamak mümkün. Coverları başarılı, something stupid ile nerdeyse aslına 100% bağlı kalmışlarken Venus in Furs ile bana soracak olursanız orjinalinden daha güzel bir iş çıkarmışlar.

Bu güzide grup 17 Nisan Perşembe günü Garajistanbul'da sahneye çıkacak ve bendeniz ebekulak bey, grizabella hanım ile beraber hem DevoTchKa'nın canlı performansını hem de ismini sıklıkla ve övgüyle duyduğumuz garajistanbul'u test edeceğiz. Abim sayesinde ;)

Bu konse aynı zamanda 2008 Ebekulak konser manyaklığının da startını vereceğim konser olarak ayrı bir önem taşımakta. Haftaya konser kritiği ile görüşmek üzere ;)

No comments: