Monday, April 28

Uzun İhsan Efendi

Rendekar doğru mu söylüyor? "Düşünüyorum öyle ise varım" oldukça makul. Fakat bundan tam tersi bir sonuç, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da çıkar. Düşünen bir adamı düşlüyorum. Düşündüğümü bildiğim için ben varım. Düşündüğünü bildiğim için, düşlediğim bu adamın da var olduğunu biliyorum. Böylece o da benim kadar gerçek oluyor. Bundan sonrası çok daha hüzünlü bir sonuca varıyor. Düşündüğünü düşlediğim bu adamın beni düşlediğini düşlüyorum. Öyleyse gerçek olan biri beni düşlüyor. O gerçek ben ise bir düş oluyorum.

Sunday, April 27

Badem - Kalpsiz



Evet, çok fazla dinliyorum bu şarkıyı. Sadece güzelliğini takdir ederek dinleyebiliyorum -ki bu çok güzel birşey. Ayrıca Özlem Tekin kendini meğer ne çok özletmiş, en kısa zamanda şöyle güzel bir rock albüm ile kulaklarımızı şenlendirsin istiyoruz. Evet.

Geçtiğimiz aylar boyunca aşk acılarına bu şarkıyı tuz niyetine basanlar, ve bu şarkı sayesinde birleşenlere selam ederim.

1 Yıl

Babamdan

"Erkekler yaptıkları hataları daima unutmak zorundadır. İki belleği birden meşgul etmeye gerek yok."

Saturday, April 26

I'm not slacking off. I'm dealing with that customer from Turkey.

Ne sürprizliği, ne hediyeliği kalan Khaotik Bey'e doğum günü hediyem siparişi vermemin üstünden 6 ay sonra en sonuna elime ulaştı. 2 kere türkiye'ye, hatta kapıma kadar ulaşıp, benim var olduğumu inkar eden sevgili(!) komşularım yüzünden amerika'ya geri gönderilen XKCD t-shirt'ü perşembe günü öğlen saatlerinde elime ulaştı.

Buradan sayın Khaotik'e sesleniyorum, eğer o t-shirt'e bir zeval gelirse, üzerine bir şey dökülürse, sigara yanığı olursa, dikişi sökülürse...pişman ederim seni! :P

Meraklısı burdan ve şurdan görebilir.

How Not To Pick Up Women



Eğer bekar olsaydım, eğer bu videoyu daha önce izlemiş olsaydım...mutlaka bunu gerçek hayatımda uygulardım....

I Want You To Want Me



Abi-blog'un yokluğunda kısa bir sessizliğe düşen ama son günlerde yeniden eski temposuna kavuşan advertlover'ın keşfi bir başka güzellik. Sadece videoyu izlemeyin, advertlover'ı mutlaka inceleyin. İyifikir! ve advertlover'ı takip etmeyen okurlarıma tuş darbelerimi helal etmiyorum, haberiniz olsun.

19 Nisan DeVotchKa, Garajistanbul konseri

Geç kaldım ey okur, kızma bana!

Zor bir günün gecesi, koşar adımlarla garajistanbul'a gittik, radyo eksen anketörlerine bilgilerimizi verip ('wep dizayn'cıymışım ben, öğrendim) biraz oyalanıp içeri girdik. İlk görüşte güzel bir mekan garajistanbul, iç mimarisi birden çok ve/veya farklı noktalarda sahne kurulumuna müsait. Lakayt adımlarla önlere ilerleyip konseir beklemeye başladık. Grubun sahne alması için diğer konserlerdeki gibi kafadan 2 saat bekleyeceğimizi düşünürken çok geçmeden sahneye çıkıverdiler. Kısaca özetlemek gereirse bana kendimi dünyanın en işe yaramaz adamı gibi hissetmeme neden olan bir grup vardı sahnede. Her biri birden çok enstürmanda hünerlerini konuşturdu. Akordiyon, piyano ve keman'da Tom Hagerman son derece nerd görüntüsü ile ilk andan sempatimi kazandı. Kontrbass, sousaphone ve geri vokalde Jeanie Schroder güzelliği, şirinliği ve duruluğu ile göz kamaştırıyodu, bu kocaman enstürmanları başka kimse bu kadar şirin çalamaz sanırım, hele ki o korkun sousaphone'a yerlestirilmiş kırmızı çiçekler ve ışıklandırmaya bayıldım. Bateri, perküsyon, zil ve akordiyonda Shawn King konser boyunca suratındaki dünyanın en ensesi kalın adamı ifadesi ile sahnede apayrı bir sima idi, ama kesinlikle her türlü gitarlar, dünya dışı sesler enstürmanı thereminle Nick Urata en önde grubun dinamosyudu. Bir noktada "dostum Denver'lı demişsin ama bu adamın sesi alenen balkan kökenli" demek istedim.

Seyirci malesef konsere biraz tutuk başladı, belli ki büyük çoğunluk için DeVotchKa sadece Little Miss Sunshine soundtrackinden How It Ends'den ibaretti. Şarkıların karşı koulamaz neşesi ve güzelliği karşısında insanlar dansediyor alkışlıyordu ama bir türlü tam olarak kendilerini müziğe kaptıramıyordu, özellikle "orjinalinden güzel coverlar" listesinin ilk sıralarında yer alasıca Venus In Furs çaldığı zamanki tepkisizlik çok acıydı. Neyseki sonlara doğru ısı yükseldi, çok güzel bir biste bizleri son kez Such A Lovely Thing'le beraber selamladılar. O sırada manyaklar gibi dansettiğimiz için pek farkına varamadık aslında ama oldu öyle birşey. Gel gör ki seyirci geç olsa da açılmıştı bir kere ve ikinci bis'e çağırıldılar, bu sefer şarkının bitmesini bile beklemeden grup elemanları teker teker sahneden kaçmak durumunda kaldı :)

Özetle DeVotchKa, hak ettiği coşkuyu göremese de türk izleyicisine çok güzel bi gece yaşattı, bu noktada Garajistanbul ile ilgili bir iki kelam etmeden de geçemiyeceğim, en önde, kolonların tam çaprazında olmamıza karşı konserden sonra ne bir baş ağrısı ne kulak uğulutusu oluştu. Konser boyunca tüm sesleri ve enstürmanları teker teker dinleyebildik, ve kısa süreliğine bir havasızlık yaşansada havalandırma sistemi devreye girdikten sonra son derece keyifli ve ferah bir konser için gerekli tüm şartları sağlamış oldular. Buradan kendilerine bu kadar başarılı oldukları için ayrıca teşekkür etmek istiyorum, sırf bu sebepten garajistanbul'un programını takibe aldım.

Thursday, April 17

Movie - A - Minute


Kabul edelim ki seyredecek çok fazla film ama çok az vakit var. Bu sebepten bir kaç zeki arkadaşımız oturup klasikler ve izlenilmesi gereken önemli filmlerin 1 dakikayı geçmeyecek özetlerini çıkarmışlar. Genel olarak filmlerin ana temasını ve ilerleyişini vemrekte son derece başarılı olduklarını kabullenmek lazım, özellikle Lion King ve Mortal Kombat özetlerini son derece başarılı bulduğumu belirtmek isterim.

Buyrun buradan.

Capon Metal



Habip, harbi metalciysen bunu da seversin ulan allahsız!!!

meraklısına not: videodaki enstürmanın adı Shamisen

kaynak: iyi fikir tespit ve takip bot, abi.

Wednesday, April 16

Arap İhsan

اه من العشق و من الغرائب

Monday, April 14

Then she found me



Abi says: (14:30)
Nerede diyordun.
ahanda burada.
üstelik ilk yönetmenlik denemesiyle


- I like music.
- what kind of music?
- I like...Fleetwood Mac.

En güzel tesadüfler, en ihtiyaç duyduğunuz anda gerçekleşir. Ve nedense bu tesadüfleri tam 12'den hep abi vurur.

şöyle güzel, net bir şekilde seyretmek isteyenler şuradan.

Mutluluğun Resmi




Not: Resimdeki adam ben değilim.

Neden kimse bana haber vermiyor?!


Trip-Hop müziğin yaratıcısı Massive Attack, 13 Temmuz tarihinde Parkorman'da bir kez daha İstanbul'lularla buluşuyor. Daha önce 2003 yılında konsere geldiklerinde kaçırmış ve kaçırdığıma çok yanmıştım. Özellikle Mezzanine albümlerinin üzerimde büyük etkisi vardır ve şahsi fikrimce grubun gelmiş geçmiş en iyi albümü olarak kalmaya devam edecektir. Ama yine de bir ineartia creeps, bir risingson yahut bir karmacoma'yı canlı dinleme ihtimali bile heyecanlanmama yetiyor. 2008 Ebekulak konser manyaklığına bir başka semptom değildir de nedir bu abidin?

Her neyse, biletix'den gerekli sayfayı takibe alıyor ve 1 Ağustos Röyksopp konseri için beklemeye başlıyoruz.

Dreams


Saturday, April 12

Addiction

Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, aynı senaryoları, aynı diyalogları yaşamamak için ne kadar çaba gösterirseniz gösterin, bir noktada, bir safhada malesef her şey ve herkes o eski filmin yeniden çekilmiş versiyonunu oynuyor.


Been there, done that.

Thursday, April 10

27 Temmuz, Ali Sami Yen




"Şehir efsanesi" dendi, "sözlükte sazan avı" dendi, ama söylentiler doğru çıktı. Bir kaç saat önce Metallica resmi sitesinde, grubun avrupa yaz tatili kapsamında 3. kez türkiye'yi ziyaret edeceği açıklandı. Bize de nefeslerimizi tutup beklemek kaldı.

Biletler 14 Nisan sabahı saat 11'de biletix'de satışa çıkıyor, konserden önce alt grup olarak Down ve The Sword isimli gruplar sahne alacak, ve kan/can pahasına bu konsere gidilecek.

Kısmetse bu da abi sayesinde olacak :P

Kill to Get Crimson



İşte 2008 yılının müzik olayı. 13 Haziran gecesi, Kuruçeşme Arena'da Ebekulak bey için dünya dönmeyi bırakıyor. Dire Straits grubunun unutulmazı, kendine has soloları ve gitar çalma tekniği ile Mark Knopfler son albümü Kill to Get Crimson'ın dünya turu kapsamında Türkiye'de sahneye çıkıyor.

Sadece ismi bile içimde çok farklı ve çoşkulu duygular uyandırdığı için burada yazabileceğim çok fazla şey yok, tek yapabildiğim o gün orada olacağımı, onu canlı canlı izleyip dinleyeceğimi düşünüp sırıtmak, ve utanmadan benim için Sultans of Swing çalacağını umut etmek.

Tabi ki bir kez daha abim sayesinde...

DevoTchKa



Denver, Colorado kökenli bir grup DeVotchKa. Indie Rock tarzı müzikleri ile Grizabella hanım sayesinde tanıştım. Yaptıkları müzik türüne ve bu türdeki diğer gruplara denizler altında 10.000 fersah uzaklıktan kulak kabartan biri olarak bana Gogol Bordello'yu anımsattılar ama daha az gürültülüsü diyim ben size, pek bir balkan/çingene havası var müziklerinde. Ama yer yer Kings of Convenience kokusu aldığım şarkılarına da rastlamak mümkün. Coverları başarılı, something stupid ile nerdeyse aslına 100% bağlı kalmışlarken Venus in Furs ile bana soracak olursanız orjinalinden daha güzel bir iş çıkarmışlar.

Bu güzide grup 17 Nisan Perşembe günü Garajistanbul'da sahneye çıkacak ve bendeniz ebekulak bey, grizabella hanım ile beraber hem DevoTchKa'nın canlı performansını hem de ismini sıklıkla ve övgüyle duyduğumuz garajistanbul'u test edeceğiz. Abim sayesinde ;)

Bu konse aynı zamanda 2008 Ebekulak konser manyaklığının da startını vereceğim konser olarak ayrı bir önem taşımakta. Haftaya konser kritiği ile görüşmek üzere ;)

Saturday, April 5

Guerilla Mail



Tek kullanımlık üyelik ve benzeri işlerinizde, (yahut muhtelif yaramazlıklar peşindeyken) e-mail kutunuzda delil yahut işe yaramaz konfirmasyon ve hatalık/aylık haber mailleri spamına uğramak istemeyenler için ideal bir servis.

Guerilla mail size kayıt anından itibaren 15dk süreyle aktif olan bir mail hesabı sunuyor. Kayıt olacağınız site/servislere bu mail hesabını girip gerekli şifre/konfirmasyon linkine eriştikten sonra arkanıza bile bakmadan gidiyorsunuz ve 15dk dolduğunda sistem otomatik olarak açılan e-mail hesabını kapatıyor.

Ne kadar zamandır etraftalar bilemem ama ben yeni keşfettim. Bayıldım.

Friday, April 4

Hellboy II: The golden Army


Şiddet ve hiddetle bekleniyor olmasa da pozitif duygular uyandıran Hellboy II: The Golden Army filmine ait ilk trailer, İyi Fikir!'den önce sadece Ebekulak'ta!!

İsmi Didikle



İsminizi didik didik eden bir site.

pek bir manası yok, somut faydası yok. İnterneti 2. amacı olan boş zaman öldürmek için kullanan kitle için ideal.

Thursday, April 3

Cherri Domatesler





MSN'de bütün gece boyunca yiyemediği cherri domatesleri için yas tutan sevgilime ithaf olunur.

*Hush*

Sessiz sokaklar, sessiz bir ofis, sessiz bir gün.

Toplum olarak dün akşamki orgazm sonrası mahmurluk mu var üzerimizde, ne?

Wednesday, April 2

World of Warcraft: The Molten Core


Ve Blizzard beklendiği gibi, beklenmeyeni yaptı.

World of Warcraft konsollarda!

Dün erken saatlerde world of warcraft resmi sitesinden duyurusu yapılan WoW:The Molten Core'un, ilk etapta Atari 2600'lar için piyasaya sürülüp sonrasında farklı konsollar için de geliştirileceği açıklandı.

Geçmiş yıllarda oyuncular için 2-headed ogre ve Wisp ırklarını oyuna dahil eden Blizzard, bu sene de aktif oyuncu camiasını unutmayarak geleek expansionda Bard Hero Class'ının oyuna dahil olacağını açıkladı. Guitar Hero konseptinin World of Warcraft dünyasına entegrasyonu sonucu ortaya çıkan Bard'ların hem WoW oyuncuları, hem guitar hero fanları hem de sadece müziği ile bir kaç kafa patlatmak isteyen çılgın gitaristleri zaten sayısı 9 milyonu geçen kayıtlı oyuncu kitlesine ekleyecekmiş gibi görünüyor.

Bu heyecan verici haber için ayrıntılar ve göz kamaştırıcı trailer için buyrun buradan alalım sizi;



Edit: Bard Hero Class uyarısı için Habip'e teşekkürler.